Tekemisen ja kokemisen Kontioranta yhdistyy luontevasti viereiseen Kontioniemen asuinalueeseen, jonka visiona on vuonna 2025 olla monipuolisen rakentamisen ja lähienergian hyödyntämisen edelläkävijä.

Ikkunoista siintävä järvi, puiden humina, kotiovelta alkavat lenkkipolut ja läheltä löytyvät harrastusmahdollisuudet sekä palvelut kuten koulu ja päiväkoti. Ne kaikki yhdistyvät valmiin Kontioniemen asuinalueen ja sen viereen entiselle Kontiorannan varuskunta-alueelle rakentuvissa tulevaisuuden kodeissa. Lisäksi Kontioranta sijaitsee sujuvien liikenneyhteyksien äärellä. Myös Joensuu kattavine palveluineen, yrityksineen ja työpaikkoineen on vain 15 kilometrin päässä.

Monia asumisen mahdollisuuksia

Kontioranta tarjoaa mahdollisuuden monipuoliselle uusrakentamiselle ja uusille energiaratkaisuille. Alueelle tulee monenlaisia asumismuotoja, asuntotyyppejä ja omistusmuotoja. Kontiorannan suunnittelussa huomioidaan ekologisuus, energiatehokkuus, turvallisuus, viihtyisyys ja asumisen vaivattomuus. Kodeista tehdään muunneltavia ja monikäyttöisiä ja asumisessa hyödynnetään uusia teknologisia ratkaisuja.